Отнася се към групата на течните яйчни продукти.
| Приложение | В сладкарската промишленост, където е необходимо приложението на течни яйчни белтъци. |
|---|---|
| Състав | 100% белтък от кокоши яйца. |
| Основна информация | Течния яйчен белтък се приготвя от кокоши яйца, които отговарят на изискванията на ЕС. |
| Начин на използване | 100гр. течен яйчен белтък отговаря на белтъците от 3 кокоши яйца. |
| Съхранение | В неотворена опаковка при температура между 0 и 4 градуса. |
| Пакетиране | Разфасовки от 10 / 20 / 1000 кг. нето пакетирани в полиетиленов плик, картонен кашон или хартиен чувал. |
| Срок на годност | 30 дена от датата на производство при неотворена опаковка. |
| Цвят | Бял. |
| Мирис | Натурален, характерен за кокоши яйца. |
| Вкус | Специфичен на прясно разбити яйца, без страничен неспецифичен привкус. |
| ГМО | Във връзка с европейския регламент 1829/2003 и 1830/2003, яйчните продукти не трябва да бъдат декларирани. |
| Радиация | Течния яйчен белтък не се третира с йонизиращи или ултравиолетови лъчи. |
| Потенциални алергени (2003/89/СЕ) | Яйца |
| Хранителна стойност за 100гр. | 48 kcal / 208 kJ |