dion bg logo

Сух Яйчен Прах (меланж)


dry egg powder

Отнася се към групата на сухите яйчни продукти.

Приложение Сухия яйчен прах е подходящ и много практичен за използване в сладкарството и хлебарството. Използва се при производството на бисквити,пандишпан, макарони, майонеза и т.н.
Състав 100% кокоши яйца.
Основна информация Сухия яйчен прах се произвежда при сушенето на течен яйчен меланж и отговаря на всички европейски изисквание за безопасност на храните.
Начин на използване Сухия яйчен прах - 100гр. се разтваря в 300гр. хладка вода. Това отговаря на 400гр. течен яйчен меланж (около 8 яйца).
Съхранение В сухи помещения при температура между 0 и 18 градуса.
Пакетиране Разфасовки от 15 / 20 / 25 кг.нето пакетирани в полиетиленов плик, картонен кашон или хартиен чувал.
Срок на годност 18 месеца от датата на производство при неотворена опаковка.
Цвят Светло жълт.
Мирис Специфичен за пресни яйца, без страничен неспецифичен мирис.
Вкус Специфичен на прясно разбити яйца, без страничен неспецифичен привкус.
ГМО Във връзка с европейския регламент 1829/2003 и 1830/2003, яйчните продукти не трябва да бъдат декларирани.
Радиация Сухия яйчен прах не се третира с йонизиращи или ултравиолетови лъчи.
Потенциални алергени (2003/89/СЕ) Яйца
Хранителна стойност за 100гр. 594 kcal / 2487 kJ

Други продукти от категорията


Сух Яйчен Жълтък

Еднороден продукт с прахообразна структура!

Сух Яйчен Белтък

Един килограм замества течен белтък от 273 кокоши яйца!